Verdieping hoeveel?

Al tijdens mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium (het tegenwoordige Codarts) begon ik met lesgeven. In die eerste jaren heb ik op allerlei plekken gewerkt, van Schiedam tot Eindhoven en van Maassluis tot Krimpen a/d IJssel. Overal had ik ervaren collega’s en ik heb door met hen samen te werken heel veel geleerd. Ik had dan wel mijn onderwijsbevoegdheid gehaald, maar in de praktijk leer je toch het meest! We spraken veelvuldig over vakdidactiek en -methodiek en over de uitdagingen waar we tijdens sommige lessen mee te maken kregen. Ik raakte vertrouwd met het organiseren van voorspeelavonden, het schrijven van rapporten, het opzetten van een deugdelijke administratie en begon mijn eerste groepslessen te geven. Tegelijkertijd was ik ook altijd afhankelijk. Welk instrument ik tot mijn beschikking had, welke dagdelen ik kon werken, wat de gebruikelijke lesvormen waren enz.

Rond 2008 gingen Mike en ik op zoek naar een ander huis. De kinderen werden groter en we groeiden letterlijk uit ons knusse maar kleine huisje in Vreewijk. We zochten iets waar we onze droom konden realiseren: onafhankelijk van gehuurde lesruimtes en stichtingen onze eigen lespraktijk vormgeven. Een ruimte waar we in onze eigen sfeer en geheel naar eigen inzicht onze lessen konden gaan verzorgen. Eind 2009 vonden we een betaalbaar huis dat groot genoeg was voor de yogalessen van Mike en waar de buren geen last zouden hebben van mijn vleugel. Na een fikse verbouwing -het huis was helemaal uitgewoond, verhuisden we in 2010 naar de Van Blommesteynweg 51. De benedenverdieping richtten we in als lesruimte, en we wonen op de bovenste 2 etages.

In 2011 richtten we Verdieping51 op. Drie bedrijfjes onder één dak:

  • Opus51 -mijn pianoles-praktijk,
  • Werkplaats51 -yogales-praktijk van Mike Hartog
  • Podium51 -Zondagochtend concerten georganiseerd door ons beiden.

Wat de verschillende activiteiten die bij Verdieping51 plaatsvinden gemeen hebben is de verdieping waar we beiden in ons vakgebied naar op zoek zijn en die we in onze lessen in de van Blommesteynweg 51 willen aanbieden. Door efficiënte planning en indeling kunnen alle lessen en concerten plaatsvinden op onze beneden-verdieping (geen liften naar de 51e etage dus) en honderden mensen hebben deze sindsdien bezocht.

Oud-leerlinge Laura van As (Vakker-design) ontwierp een prachtig logo waarin de 3 onderdelen van Verdieping51 verbonden waren, maar ook zelfstandig gebruikt konden worden. Laura ontwierp ook de huisstijl van de website die we lieten maken. Een animatie op de homepage van www.verdieping51.nl waarbij het logo vernuftig uit elkaar kringelde, maakte het verhaal compleet.

Maar Flashplayer waar die animatie op draaide bestaat niet meer, en in de afgelopen 10 jaar is er ook een grote ontwikkeling geweest op het gebied van vormgeving van websites. En dus bood Eva Cornelisse aan om een opzetje te maken voor een nieuwe website.

Aanvankelijk was ik wat terughoudend, op de oude site was immers alles prima te vinden? Anderzijds waren we met de concertserie van Podium51 na een prachtige en inspirerende reeks van bijna 50 optredens gestopt, en leek het voor onze vindbaarheid ook wel logisch om de gedeelde website te vervangen door twee aparte websites. In overleg, heel geduldig, met inbreng van vele goede ideeën en behoud van het logo, bouwde Eva zo deze nieuwe website, waar ik nu heel blij mee ben!

Op dit moment bestaan de oude en nieuwe website nog even naast elkaar. Binnenkort wordt Verdieping51 de nieuwe naam van Mike’s yoga-lespraktijk en stap ik volledig over op deze nieuwe website.

Op “papier” gaan onze twee lespraktijken dus zelfstandig functioneren, maar in de praktijk blijven we elkaar versterken en inspireren en hopen we dat jullie in onze lessen nog steeds de verdieping vinden waar wij naar streven!