Docent

Mijn naam is Annemieke de Koning.

Al tijdens mijn studie aan het Rotterdams Conservatorium ben ik begonnen met lesgeven. Ik heb nu ruim 30 jaar ervaring in het geven van pianoles: aan kinderen vanaf 5 jaar tot aan volwassenen van in de tachtig, van beginners tot gevorderden, in individuele lessen, duo-lessen en groepslessen. Sinds 2003 ben ik als docent verbonden aan de SKVR Muziekschool, ruim 15 jaar geef ik kamermuzieklessen en sinds 2017 geef ik ook les aan Codarts, het Conservatorium te Rotterdam.

Het leren musiceren is een heel persoonlijk proces en het is dan ook van belang dat het klikt met de docent. Als je op zoek bent naar een muziekdocent zegt een persoonlijke kennismaking vaak meer dan het doorlezen van een CV. Aarzel daarom niet om contact op te nemen en een gratis proefles af te spreken. Voor wie het toch graag weten wil: hieronder nog iets meer informatie.

Op mijn zesde begon ik met pianolessen, en vanaf mijn twaalfde kreeg ik zeer inspirerende pianolessen van Mieke van der Aalst. Vanaf 1989 studeerde ik aan het Rotterdams Conservatorium bij Barbara Grajewska. Tijdens mijn studie volgde ik masterclasses bij o.a. Claude Helffer, Lazar Berman en Michael Davidson. In 1995 behaalde ik mijn DM-diploma en studeerde nog een jaar kamermuziek bij Michael Davidson. Met diverse ensembles volgde ik ook lessen bij Sjef Douwes en Pieter Wispelweij. Tijdens en na mijn studie gaf ik regelmatig concerten met diverse kamermuziekensembles in binnen- en buitenland, maar trad ook op in grotere projecten zoals de Opera De Zondvloed van Benjamin Britten en het concert voor 3 piano’s en orkest van W.A. Mozart. Met sopraan Anitra Jellema en regisseur Gerrit Timmers ontwikkelden we de voorstelling Is Life Anything Like That? Deze voorstelling met muziek van J. Cage en L. Bernstein speelden we o.a. tijdens de Rotterdamse Operadagen. Ook waren we live te beluisteren in het radioprogramma Opium op 4.

Ook nu treed ik nog af en toe op, maar ik heb me vooral toegelegd op het lesgeven waarmee ik tijdens mijn studie begon. Eerst op diverse locaties in de regio; nu heb ik me definitief in Rotterdam gevestigd met mijn lespraktijk aan de Van Blommesteynweg 51. Sinds 2003 ben ik als docent verbonden aan de SKVR Muziekschool waar ik sinds 2020 ook vakgroep-coördinator ben. Sinds 2006 geef ik regelmatig kamermuzieklessen bij bijvoorbeeld VAKiR, waarvan ik van 2010 tot 2016 ook bestuurslid was. Sinds 2017 doceer ik bij Codarts (het Rotterdams Conservatorium) de vakken Praktische Harmonie en bijvak piano, en tot 2023 gaf ik daar ook vakmethodiek en -didactiek, en deed de stagebegeleiding voor de pianostudenten.

Ik ben lid van de Kunstenbond en EPTA (European Piano Teachers Association).